Klasa: II f
Szkoła: Nadodrzańska
Wysłany: 2008-01-20, 21:31
proponuje Matiego nominowac jako glownego rezysera scenarzyste w ogole goscia ktory powie jutro czy kiedy tam co trzeba zrobic dokladnie ale ja chce zbic szybke;d no wiec ja proponuje pogadac na lekcji o tym albo nawet po lekcjach
------------------------------------------------------------------------------
PLAN
1.WSTEP
(20-30 sekund)
Pojawia się ciemny ekran, po chwili napis "Przepraszamy za usterki techniczne", po chwili efekt zaśnieżonego obrazu, jakieś zniekształcone dźwięki, następnie logo TRWAM, po chwili znów zakłócenia, po czym napis: "PROSIMY NIE REGULOWAC ODBIORNIKOW" i zaraz po tym wchodzi panel kontrolny(III F, 2005-2008).
2. CZESC 1
(2-2,5minuty)
Rozpoczyna się melodia "M jak miłość", na 1wszym planie napis "F jak fszystko(specjalna czcionka), zaraz po tym kilku sekundowy widok naszej szkoły, po chwili efekt rozmycia i rozpoczynają się krótkie animacje(3-4 sekund na osobę z jakimiś charakterystycznymi ruchami czy coś). - Tak jak w M jak miłość(tym starym motywie)
Następuje efekt przejścia(kończy się animacja 1 osoby i wchodzi powolu 2-ga), w tle napisy ładną czcionka(imię, nazwisko, ksywka). Pod koniec B. Cielas rzuca piłkę i efekt rozbitej szyby.
3. CZESC 2
(2minuty)
Ktoś zaczyna grać na keyboardzie/pianinie kilka 1wszych nut, po tym wchodzi pokaz zdjęć, muzyka(Shrek Music - I'm believer) i złote myśli obok nich, tak jak pisałem wcześniej...
Na koniec krótki kilkunastu sekundowy filmik jak szybko i zorganizowanie cała klasa ustawia się jakoś specjalnie przed szkołą z Gajewskim.
4. KONIEC
(kilkanaście sekund)
Napisy końcowe:
Reżyser: Mateusz P.
Oświetlenie: Śmiałka Stara
Muzyka: Grabarz
Wykonanie: FINLADNIA TEAM(jakieś logo jeszcze)
Wymyśli się resztę, mogą iść napisy określające IIIF: f jak fspaniałomyslni, f jak coś tam.
W tle leci muzyka, jak się nie skończyła, albo jakiś krótki refren znanej piosenki np. Europe Final Countdown. ---> http://www.youtube.com/watch?v=0ZkllM8znx4
Ta piosenka z racji że jest długa może lecieć przez całą CZESC 2 PREZENTACJI I NA ZAKOńCZENIE... Albo sam refren na koniec.
_________________ Ciężar jest bogiem, trening nałogiem, życie zabawą, siła podstawą!
Dariusz zaproponował mi nowy pomysł(wątek) na prezentację klasy... Jest on b. prosty, a jednocześnie oryginalny, mianowicie:
Kilkanaście osób z naszej klasy, prezentuje się w pokoju nauczycielskim jako nauczyciele. Ja będę udawał Mazura np. i mówił jaka to IIIF to głąby są albo nieuki, ktoś inny może założyć dres i udawać...(zgadnijcie kogo ), Kasia wiśniewska albo Basia w szpilkach może udawać nauczycielkę od WOS-u, niech reszta pomyśli co i jak...
Aha, wymyślcie sobie sceny jakie macie odgrywać przed kamera przez 5 sekund i weźcie jakieś rekwizyty, jesli będą wam potrzebne...(ja myśleć za was nie będę)
STROJE GALOWE NA PIąTEK - Można przyjść w dresie, to jest tylko sugestia
Wszyscy muszą być w piątek bo do tego czasu mamy termin Chyba że komuś nie zależy żeby być na prezentacji klasy...
Ja do kamerzysty będę dzwonił dziś umówić się na piątek...
[ Dodano: 2008-01-23, 20:32 ]
Cytat:
Natalia
a z tą perzentacją kazdego to, np moze byc jak Łuzi pokazuje tą literę L to tak zeby najpierw byl sam ten znak a potem on odsuwa reke i widac calego Łuziego
albo jak Cielas kopie pilke to najpierw pilka a potem ona idzie do tylu i widac Cielasa
Drobna zmiana wg Natalii
_________________ Ciężar jest bogiem, trening nałogiem, życie zabawą, siła podstawą!